© GOYVAERTS/GMAX Agency

De leegloop duurt voort: Antwerp Giants zien sterkhouder Jae’Sean Tate naar Australië vertrekken

Jae’Sean Tate, het afgelopen seizoen één van de sterkhouders bij de Antwerp Giants, gaat aan de slag in de National Basketball League, de competitie in Australië en Nieuw-Zeeland. De 23-jarige Amerikaanse small forward gaat er aan de slag bij de Sydney Kings.

cpm

Dat Jae’Sean Tate na een wervelende campagne Antwerp Giants zou verlaten lag in de lijn der verwachtingen. De 23-jarige en 1m93 grote Amerikaanse forward leidde de Sinjoren met een gemiddelde van 10 punten, 4 rebounds en 2 assists immers mee naar bekerwinst, de eerste stek na de reguliere fase in de EuroMillions League en het brons in de Champions League.

Vooral een dosis energie en kracht zijn de kenmerken van Tate die in Europa werd gelinkt aan het Spaanse Fuenlabrada en Murcia en Hapoel Jeruzalem (Israël). Na een knappe NBA Summer League en met Denver Nuggets stond zelfs de deur op een kier richting NBA. Tate koos eerder verrassend voor Sydney Kings. De Australische NBL kende de afgelopen jaren wel een stevige injectie.

Vicekampioen Antwerp Giants, dat vorig seizoen ook de Beker van België won en derde werd in de Champions League, zag eerder deze zomer al onder meer coach Roel Moors, Paris Lee (beiden Bamberg) en Ismaël Bako (Villeurbanne) de club verlaten.

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal