© Photo News

Dante Vanzeir op de korrel genomen door de Mechelse fans vanwege zijn passage bij Beerschot: “Dit zal mijn transferkeuze niet beïnvloeden”

Dante Vanzeir besliste met de 3-0 de strijd om de Supercup in het voordeel van KRC Genk. Wellicht zijn laatste wapenfeit voor de landskampioen, want de Limburgers gaan de 21-jarige aanvaller opnieuw uitlenen. Of de youngster bij KV Mechelen neerstrijkt of toch bij Waasland-Beveren, weten we spoedig. “Mijn keuze staat voor 90% vast”, aldus Vanzeir.

Na de Supercupwinst benadrukte Vanzeir nog een keer dat hij sowieso wordt uitgeleend om elders een extra jaar ervaring op te doen. KV Mechelen en Waasland-Beveren zijn nog in de running. “Ik hoop begin volgende week de knoop door te hakken, zodat ik nog voor de competitiestart bij mijn nieuwe club kan aansluiten. Mijn keuze is voor 90% gemaakt.”

© Photo News

Eerder deze week lieten we al weten dat Malinwa doorduwt voor Vanzeir. De promovendus wil de beloftevolle spits huren met een aankoopoptie. “KV Mechelen is een aantrekkelijke club met een stadion dat altijd vol zit. Maar je moet alle voor- en nadelen van elke club op een rijtje zetten alvorens te beslissen.”

‘Ratten buiten’

Vorig seizoen voetbalde Vanzeir op uitleenbasis bij Beerschot, en dat is men bij de Kakkers nog niet vergeten. Toen hij inviel voor Ally Samatta, riepen de meegereisde Mechelse fans ‘ratten buiten’. “Ik heb het ook gehoord toen ik op het veld kwam”, gaf Vanzeir toe. “Het is normaal dat er een beetje ‘gespeeld’ wordt met mij, maar dat zijn extra-sportieve zaken die vooral tussen de fans en de club spelen.”

Heeft Vanzeir, afgelopen jaar goed voor 17 goals en vier assists, nu het gevoel gekregen dat hij niet welkom is Achter de Kazerne? “Neen, helemaal niet. Het is slechts een deel van de fans dat hier zat, niet de hele achterban. Dit zal mijn keuze niet beïnvloeden, integendeel. Ik vind het net een extra aanmoediging om mijn kunnen te tonen, mócht ik naar Mechelen gaan.”

Meer voetbalnieuws