© PN

© PN

© Diederik Geypen

1 / 3

Geen eerste Supercup voor KV Mechelen: landskampioen Genk is klasse te sterk

KV Mechelen heeft in de Luminus Arena geen geschiedenis kunnen schrijven. Daarvoor was Belgisch landskampioen KRC Genk enkele maten te groot. Zoals het een aanvoerder betaamt, zette Dewaest zijn ploeg met twee goals op weg naar Supercupwinst. De geviseerde Vanzeir legde de eindscore vast.

Diederik Geypen

Eindstand: KRC GENK - KV MECHELEN 3 - 0

Vrancken bouwde de nodige voorzichtigheid in. Door de afwezigheid van de zieke Kaya posteerde hij Schoofs op rechts. Niet El Messaoudi, maar wel Corryn kwam zo in de ploeg aan de zijde van Van Damme. Voorin kreeg Togui verrassend de voorkeur op De Camargo.

Voorzichtige aanpak loont niet

Malinwa startte behoudend en kwam al snel vast te zitten in de Genkse omknelling. Na 8 minuten volgde een eerste waarschuwing. Piotrowski creëerde ruimte voor zichzelf en scoorde ook. De Pool beroerde het leer echter met de hand, waardoor scheidsrechter Visser de Limburgse viering meteen afbrak. Het bleek slechts uitstel, want nog voor het kwartier ging de 1-0 wél door. Verrips schatte een vrijschop van Benson niet goed in. Dewaest stond op de goede plaats om de rebound eenvoudig tegen de touwen de duwen.

Door de vroege achterstand moesten de bezoekers uit hun schulp kruipen. Engvall dribbelde zich knap voorbij zijn belager en legde goed af. Togui kwam in het centrum net te laat om de gelijkmaker binnen te tikken. Ook Storm ging vanaf links enkele keren zijn kans, maar het vizier van de sterkhouder staat vooralsnog niet op scherp.

Met een 1-0-achterstand halfweg mocht KV al bij al niet klagen. Benson trof namelijk nog twee keer het doelkader. Zowel het schot als de kopbal van de kleine winger spatte uiteen op de linkerpaal.

Dewaest krijgt alweer alle ruimte

Ook de tweede periode leverde veel doelgevaar op. Piotrowski en Berge vergaten er 2-0 van te maken. Aan de overzijde zette Engvall, de gevaarlijkste man bij KV, Vukovic aan het werk met een lage schuiver. De Kakkers leken het vierde wedstrijdkwartier zonder tweede tegengoal door te komen, maar dat was alweer buiten Dewaest gerekend. Op assist van Heynen kopte de Genkse aanvoerder moederziel alleen de 2-0 in het net. Een tegentreffer die zijn rechtstreekse belager Peyre op zijn conto mocht schrijven.

Het klasseverschil werd bij momenten duidelijk. Een meesterlijke Berge slalomde zich als een volleerde skiër voorbij Togui en de ingevallen De Camargo. De Braziliaanse Belg verving Engvall, die witheet van woede een flesje water tegen de grond gooide en daarvoor een gele kaart incasseerde.

Ook Vanzeir, die in beeld is bij Mechelen, maakte nog zijn opwachting. De meegereisde aanhang scandeerde ‘Ratten buiten’, een verwijzing naar zijn passage bij Beerschot vorig seizoen. De geviseerde aanvaller liet het niet aan zijn hart komen en legde de 3-0-eindstand vast.

MEER OVER KV Mechelen LIVE: Volg alle matchen live

Meer voetbalnieuws