Politie vindt gevluchte inbreker terug op blote voeten onder struik

De Antwerpse politie kon in de nacht van vrijdag op zaterdag twee inbrekers inrekenen in Wilrijk. Het duo van 18 en 22 jaar oud sloeg op de vlucht voor de politie en probeerde zich tevergeefs te verstoppen in de tuin.

Een bewoonster van de Orchideeënstraat, op het Valaar, verwittigde vrijdagnacht de politie. De vrouw had gemerkt dat er inbrekers actief waren in de straat. Bij aankomst van de politie waren de verdachten nog aanwezig in de getroffen woning. Ze sloegen op de vlucht via de tuinen achteraan de woning.

“De politie bewaakte meteen met verschillende ploegen de straten om zo mogelijke vluchtwegen van de inbrekers af te snijden. Ondertussen ging een ploeg van het snelleresponsteam op onderzoek in de tuinen”, legt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie uit. “De inspecteurs troffen eerst een sok aan in een van de tuinen en vond even later een tweede sok en een man op blote voeten die zich onder een struik probeerde te verstoppen. Zijn kompaan werd enkele tuinen verder gevonden, hij probeerde zich onder een deken te verstoppen.”

In de woning waar de twee hadden ingebroken, vond de politie onder meer een koevoet terug. De twee verdachten (18 en 22) werden gearresteerd en het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De technische bijstand van de politie sloot de woning veilig af.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio