Politie rekent bestuurder van patserwagen in na korte achtervolging op de fiets

De Antwerpse politie rekende in de nacht van vrijdag op zaterdag een man in die een tijd geleden zijn enkelband had doorgeknipt. Hij reed aan hoge snelheid rond in een Porsche, in de omgeving van het Gravenhof in Hoboken. Toen hij werd tegengehouden door de politie, sloeg hij te voet op de vlucht. Een inspecteur kon hem inrekenen met hulp van een geleende fiets.

jtp

De politie kreeg vrijdagnacht de melding dat er een patserwagen aan hoge snelheid in de omgeving van het Gravenhof reed. Een anonieme patrouille van het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid zocht en vond de Porsche in de Louisalei.

De chauffeur bleek een man te zijn die gezocht werd door de politie omdat hij onlangs zijn enkelband had doorgeknipt. De man werd in de handboeien geslagen, maar probeerde toch nog te vluchten van de politie. Een toevallig voorbijganger leende daarna zijn fiets uit aan een inspecteur, die zo de man opnieuw kon inreken na een korte achtervolging. Bij een schermutseling verwondde de man vervolgens nog een inspecteur.

De man had 900 euro cash geld op zak, dat in beslag werd genomen. Hij werd overgebracht naar de cel.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio