© BELGA

Wout van Aert moet wellicht twee maanden herstellen na zware val in Tour: “Maar hopelijk gaat het sneller”

Wout van Aert zal wellicht twee maanden moeten herstellen van zijn zware valpartij tijdens de individuele tijdrit in de Tour de France. Dat werd ons verteld door Frans Maassen, de ploegleider van Van Aert bij Jumbo-Visma. Onze 24-jarige landgenoot bleef haken aan een nadar en liep daarbij een diepe vleeswonde op aan het rechterbovenbeen. “Bij een normale mens duurt dat volgens de dokter twee maanden, bij een wielrenner gaat dat hopelijk iets sneller’, aldus Maassen.

LEES OOK: (+) Dramatische valpartij van Aert: “Wout was in paniek, het was een vreselijke wonde”

“Wat er met Wout is gebeurd, heeft natuurlijk een diepe indruk gemaakt op ons allemaal”, zei ploegleider Frans Maassen voor de start aan onze man ter plaatse. “De sfeer in het hotel was wisselend. Steven (Kruijswijk, red.) had natuurlijk een uitstekende tijdrit gereden, maar tegelijkertijd ben je met je gedachten meer bij Wout. Hij stuurde gisteren nog een foto met opgestoken duim, dus dat deed ons allemaal goed. Vanmorgen kon hij alweer wat grapjes maken met de renners. Hij stuurde ons een foto omdat zijn ontbijt in het ziekenhuis niet zo goed was (lacht). En hij stuurde de kokkin dat hij haar verschrikkelijk miste. Dus dat gaf ons een goed gevoel.”

Maassen kon ook een ruwe voorspelling geven over hoe lang Van Aert uiteindelijk langs de kant zal staan. “De dokter zei dat een normale mens twee maanden zou moeten herstellen, maar voor een wielrenner gaat dat hopelijk sneller. Of zijn veldritseizoen in gevaar is, kunnen we nog niet zeggen. Het belangrijkste is nu dat hij geen infecties oploopt. Normaal mag hij maandag naar huis. Het is keihard, maar de Tour gaat verder. We hebben hem ook gezegd dat we voor hem gaan doorzetten. Dat moet onze motivatie zijn.”

Meer sportnieuws