© BELGA

Antwerpse politie zwiert ‘spookfietsers’ op de bon

De Antwerpse politie controleerde deze week op verschillende plaatsen het gedrag van fietsers. Tijdens de actie bleken heel wat fietsers het niet zo nauw te nemen met de verkeersregels.

Na een eerdere controle op fietsgedrag kreeg de politie heel wat reacties binnen op sociale media. Daar werden een paar plaatsen doorgegeven waar fietsers andere weggebruikers in gevaar brachten door in de verkeerde richting te rijden.

De politie besloot de hotspots te controleren, met resultaat. Aan de Mechelsesteenweg beboette het wijkteam Brederode van de regio Centrum 32 fietsers en twee foutparkeerders. Op het kruispunt met de Justitiestraat werden er in een halfuur tijd twaalf overtreders gestopt. Ook op andere plaatsen had de controle succes. Zo stelde de politie in tien minuten tijd drie overtreders vast aan de Montebellostraat, aan de Gounodstraat bleken acht spookfietsers te rijden in nog geen twintig minuten tijd.

Tot slot werden aan de Van Schoonbekestraat en de Mozartstraat samen, telkens aan de kruising met de Mechelsesteenweg, vijf fietsers geverbaliseerd. En aan de Aarschotstraat en de Molenstraat samen vlogen vier overtreders en een foutparkeerder op de bon.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio