Omgeving Kasteel Den Brandt opnieuw afgesloten na ontploffing in Grand Café

De omgeving van Kasteel Den Brandt in Antwerpen is vrijdagochtend opnieuw afgesloten na een ontploffing in het Grand Café. De federale gerechtelijke politie en DOVO zijn ter plaatse. Het is al het tweede incident deze week.

De politie bevestigt dat er een explosief is ontploft in restaurant Grand Café. Het zou gaan om een granaat. Rondom het gebouw werd de omgeving afgezet, de rest van het park is open.

“Voor de vastgestelde feiten komen het gerechtelijk lab en de federale gerechtelijke politie ter plaatse. Er is niemand gewond geraakt”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Ook ontmijningsdienst DOVO is ter plaatse.

Het domein van Kasteel Den Brandt aan de Beukenlaan werd woensdagmorgen ook al afgesloten door de politie nadat er een granaat werd gevonden in restaurant Grand Café. Er was ook een vermoedelijke brandstichting in restaurant Murni, in een van de koetshuizen.

Het is nog niet duidelijk waarom de zaak opnieuw werd geviseerd. Uitbater Wim Van der Borght was onderweg naar Londen, maar keert zo snel mogelijk terug naar Antwerpen. Hoe groot de schade is, is ook nog onduidelijk.

Het Grand Café in het kasteel opende eind juni.

LEES OOK. Kasteel Den Brandt tijdelijk Grand Café: “Zo veel grandeur moet je benutten”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio