© rr

Drie Zomerhit-nominaties voor #LikeMe

Wint Niels Destadsbader zijn derde Zomerhit op rij? Die kans bestaat, want de West-Vlaming is genomineerd met Mee Naar Boven. De awards worden op zondag 18 augustus uitgereikt.

In 2017 was het prijs met Skwon Meiske en vorig jaar met Verover Mij. Niels Destadsbader neemt het met zijn huidige nummer één uit de Ultratop op tegen onder meer Vlaanderen M’n Land (#LikeMe), Helena (Mathias Vergels), Horizontaal (Metejoor), Looking For Stars (Hooverphonic) en Stilte Na De Storm (Kommil Foo). Mocht Destadsbader weer winnen, is dat zeker geen record. Belle Perez, die dit jaar kans maakt op de Zomerhit met Indirectas, won de prijs vijf keer tussen 2001 en 2006.

Mathias Vergels en de cast van de Ketnetreeks #LikeMe zijn elk drie keer genomineerd. Vergels neemt het in de categorie soloartiest op tegen Isabelle A, Slongs, Kate Ryan en Bart Herman. In de categorie doorbraak zijn Gio Kemper, IBE, The Starlings (Tom Dice en Kato Callebaut) en #LikeMe zijn opponenten. Bij de groepen gaat het tussen Hooverphonic, De Geest, The Starlings, Sacha & Davy en #LikeMe.

Het publiek kan op zijn favoriet stemmen via de website van Radio 2. Op 18 augustus presenteren Bart Peeters en Siska Schoeters Radio 2 Zomerhit 2019 aan de vuurtoren van Blankenberge. De show wordt live uitgezonden op Eén en Radio 2.

Nu in het nieuws