© Patrick De Roo

Tall Ships maken datum voor terugkeer naar Antwerpen bekend

Voor de zevende keer mag Antwerpen in 2022 de meest indrukwekkende zeilschepen van de wereld verwelkomen op de internationale Tall Ships Races. Dat besliste de organisator eerder dit jaar. Nu zijn ook de data gekend. De kathedralen van de zee zullen Antwerpen aandoen van vrijdag 22 tot maandag 25 juli 2022. De vorige editie in 2016 lokte meer dan 500.000 bezoekers.

jtp

LEES OOK: “Atypische link tussen traditionele scheepvaart en innovatieve wereldhaven”

The Tall Ships Races bestaan uit een kortere en een langere race en een route langs schilderachtige kustlijnen.

Tijdens de eerste race van Esbjerg in Denemarken naar Harlingen in Nederland zullen de schepen vaak in elkaars gezichtsveld varen. Daarna volgt de Cruise in Company, waarbij de schepen op eigen tempo van Harlingen naar Antwerpen varen en onderweg aanmeren waar ze wensen. De tweede langere race gaat van Antwerpen naar Aalborg in Denemarken.

© EPA

“Dit laat niemand onberoerd”

“The Tall Ships Races belooft een prachtig evenement te worden voor honderdduizenden Antwerpenaren en bezoekers. Het zicht van op de vernieuwde Scheldekaaien gaat ongelofelijk zijn en zal geen enkele sinjoor onberoerd laten”, aldus burgemeester Bart De Wever.

“De komst van The Tall Ships Races illustreert de atypische link tussen de traditionele scheepvaart en een innovatieve wereldhaven. Jong en oud ontdekken daarbij dat het net die traditie en nautische kennis zijn, die de haven van de toekomst voortdurend vormgeven. Port of Antwerp zet daarom alle zeilen bij voor dit evenement van wereldformaat”, vertelt havenschepen Annick De Ridder.

Schepen voor Toerisme Koen Kennis is ook opgetogen over de komst van de schepen. “In 2016 hebben we de Tall Ships uitgezwaaid met een ‘Tot ziens!’. Ik weet zeker dat honderdduizenden mensen nu al uitkijken naar hun terugkomst naar Antwerpen.”

© John Moussiaux

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio