© Photo News

KV Mechelen legt zich neer bij uitsluiting Europees voetbal: “Gaan niet in beroep in belang van Belgisch voetbal”

KV Mechelen laat donderdagmiddag weten zich neer te leggen bij het besluit van het BAS om uitgesloten te worden voor Europees voetbal. Op deze manier hoopt Malinwa dat het ticket wordt doorgeschoven naar een andere, vijfde Belgische club. Over het beroep voor haar deelname aan de Croky Cup deed KV Mechelen nog geen uitspraak.

LEES OOK.Loodzware schuld, vederlichte straf: reconstructie van de Houdini-ontsnapping van KV Mechelen

De Europese voetbalbond had KV Mechelen de opdracht gegeven om voor donderdagmiddag een standpunt in te nemen over het besluit van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Een nieuw beroep bij de UEFA om haar plaats in de groepsfase te verdedigen zou het vijfde Belgische ticket voor Europees voetbal in gevaar kunnen brengen.

KV Mechelen geeft op haar eigen website aan niet in beroep te gaan bij de UEFA “in het belang van het Belgisch voetbal”. “De club betwist de beslissing van het BAS dat KVM schuldig is aan matchfixing. Daar blijven we heel duidelijk in: KV Mechelen heeft geen wedstrijd vervalst”, aldus advocaat Thomas Declerck.

“We konden voor de UEFA gaan pleiten, maar dat zou de beslissing over het vijfde Europese ticket voor België uitstellen. We gaan dat niet doen ondanks het feit dat de club de wedstrijdvervalsing betwist”, vervolgt Declerck.

KV Mechelen heeft ondertussen ook de motivatie van het BAS ontvangen. “We bestuderen momenteel de uitspraak om onze verdere positie te bepalen,” besloot de club.

Bekervoetbal

Met het neerleggen bij het verbod op Europees voetbal is de kous nog niet af voor KV Mechelen. De kampioen van 1B onderzoekt momenteel of het alsnog mee kan doen aan het nationale bekertoernooi. Eerder vandaag maakte KBVB bekend dat KV Mechelen (vooralsnog) wordt vervangen door een strookje met ‘bye’ erop.

LEES OOK. KV Mechelen wordt in zestiende finales van Croky Cup vervangen door ‘bye’

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws