Terug uit de jaren negentig: de gepersonaliseerde ketting

Niet alleen mannen lopen dezer dagen rond met een gouden kettinkje pm de hals. Ook steeds meer vrouwen kiezen voor een onopvallend sieraad met een persoonlijke touch: de gepersonaliseerde naamketting is terug.

Ongetwijfeld zit Meghan Markle daar voor iets tussen. De hertogin van Sussex verscheen op Wimbledon met een gouden kettinkje om haar hals met de letter ‘A’, die verwijst naar haar pasgeboren zoontje Archie.

LEES OOK. Ooit fout, nu hip: het kettinkje voor mannen

Sinds 4 juli, de dag dat Markle met de ketting verscheen op Wimbledon, zijn de zoekresultaten naar gepersonaliseerde kettingen met maar liefst vijftig procent gestegen, aldus Google Trends aan Cosmopolitan. Meghan ging voor haar exemplaar winkelen bij Verse Fine Juwellery, een Australisch label en telde daarvoor 590 Australische dollar neer, omgerekend zo’n 368 euro, voor neer.

Maar het kan een stuk goedkoper. Ook in België hebben juweliers en grote winkelketens de naamketting herontdekt en komen ze op de proppen met verschillende varianten aan betaalbare prijzen.

1. Pilgrim - 29,95 euro bij Zalando. 2. Massimo Dutti - 29,95 euro bij Massimo Dutti 3. Orelia - 20 euro bij de Bijenkorf 4. Lucardi - 9,99 euro bij Lucardi Juwelier 5. Bijou Brigitte - 21,95 euro bij Bijou Brigitte

NIET TE MISSEN