Topschutter van het Kiel op weg naar KV Mechelen

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Topschutter van het Kiel op weg naar KV Mechelen

Print

KV Mechelen begint zich te roeren op de transfermarkt. Na de komst van Sheldon Bateau probeert Malinwa nu Dante Vanzeir (21) los te weken bij Genk. KV wil de beloftevolle Limburgse (flank)aanvaller huren mét aankoopoptie. Onderling zijn de clubs er in grote lijnen al uit. Vanzeir zelf moet de knoop nog wel doorhakken.

Met 17 doelpunten in 39 officiële wedstrijden kroonde Dante Vanzeir zich afgelopen seizoen tot seizoensrevelatie én clubtopschutter bij Beerschot Wilrijk. Maar voor het komende seizoen overweegt de jonge Limburger een uitleenbeurt naar de grote rivaal KV Mechelen. Malinwa is al langer geïnteresseerd in het Genkse jeugdproduct en schakelde vorige week, sinds er zekerheid is over 1A, een versnelling hoger in het dossier.

Tussen de clubs staat er een akkoord in de steigers over een uitleenbeurt met aankoopoptie. De speler zelf moet zijn keuze nog maken maar sluit de gevoelige overstap - vanuit Beerschot-perspectief - naar Mechelen alvast niet uit. Vanzeir staat naar eigen zeggen ook nog open voor een verlengd verblijf bij Beerschot maar hoorde niets meer van de club sinds het BAS vorige week met het eerste deel van zijn vonnis naar buiten kwam.

Ook Kayembe (Anderlecht)?

KV Mechelen is ook nog op zoek naar een vervanger voor Tim Matthys (gestopt) en Seth De Witte (geen nieuw contract). Voor die laatste post is Edo Kayembe in beeld. Anderlecht wil de 21-jarige defensieve middenvelder komend seizoen uitlenen. Ook de speler zelf staat open voor een verhuis naar het AFAS Stadion. Anderlecht haalde Kayembe begin 2017 naar België. Vorig seizoen speelde de jonge Congolees zestien wedstrijden voor de Belgische recordkampioen.

Meer voetbalnieuws