© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Beerschot wint van Griekse tweedeklasser

Beerschot heeft zijn generale repetitie op de Memorial Marc Steenackers tot een goed einde gebracht. De Mannekes klopten de Griekse tweedeklasser Panachaiki met 2-0.

Beerschot trad op het veld van Hoboken absoluut niet op volle sterkte aan. Met doelman Jarno De Smet en centrale verdediger Kobe Cools verschenen er zelfs twee testers aan de aftrap. De Smet onderscheidde zich met enkele puike reddingen en hield de nul. Cools kende een moeilijke eerste helft, maar maakte op slag van rust met het hoofd wel de openingstreffer na een scherp aangesneden vrijschop van Grisez.

Na de pauze lokte Tissoudali een strafschop uit die hij zelf netjes omzette. De Franse tester Raouf Mroivili mocht nog een klein halfuurtje meedoen, maar nadien verwaterde de partij. Zaterdag zal Beerschot wellicht met zijn typeploeg aantreden tegen de Griekse topploeg Panathinaikos.

Opstelling Beerschot: De Smet; Dudouit, Cools, Bourdin, Grisez; Dom, Sanusi, De Keersmaecker; Bugridze (75’ Mazbouh), Ndombasi (65’ Mroivili), Tissoudali.

Doelpunten: 45’ Cools 1-0, 65’ Tissoudali.

Meer voetbalnieuws