© Photo News

Waasland-Beveren is vrijgesproken: “Opgetogen dat deze zwarte periode voorbij is”

Net als in eerste aanleg is Waasland-Beveren ook door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) woensdag volledig vrijgesproken. De uitgesproken straffen voor voorzitter Dirk Huyck (een schorsing van één jaar voorwaardelijk, meldingsplicht) en CFO Olivier Swolfs (een schorsing van één jaar effectief, meldingsplicht) worden bevestigd, bestuursleden Walter Clippeleyr en Jozef Van Remoortel zijn vrij van schuld volgens het BAS.

LEES OOK. Het definitieve vonnis is geveld in matchfixingzaak KV Mechelen: de gevolgen voor de competitie en Europa

In de finale uitspraak is er maar heel weinig terug te vinden over Waasland-Beveren, maar het BAS bevestigde voor Waasland-Beveren de uitspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep. “Er is zo eindelijk een einde gekomen aan de langgerekte saga rond ‘Propere Handen’. Er is genoeg gezegd en geschreven rond de zaak; eindelijk is de uitspraak er”, klinkt het in een persbericht.

“De club is heel opgetogen dat deze zwarte periode eindelijk achter de rug is. Het bestuur wil dan ook iedere supporter, medewerker, partner en sympathisant bedanken die tijdens deze moeilijke periode altijd de club is blijven steunen!”

De gevolgen voor de bestuursleden waren eigenlijk vorige week al bekend. De tussenbeslissing die het BAS toen nam met betrekking tot de gevorderde degradatie tegen KV Mechelen en Waasland-Beveren, had ook gevolgen voor de bestuursleden van Waasland-Beveren en spelersmakelaar Thomas Troch. Zij werden enkel bij de beroepsprocedure betrokken door vorderingen van Lokeren, maar het belang van de ‘Tricolores’ werd door het BAS afgewezen en dus waren de eerder opgelegde straffen voor Dirk Huyck, Olivier Swolfs en Troch definitief.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Operatie Propere Handen

Meer voetbalnieuws