Speeltuin Stadspark plaatst permanente fietspomp en oplaadpunt

Speeltuin Stadspark in de Netelaan. Foto: Chris Van Rompaey

Kinderen mét fiets krijgen vrijdag ijsje

Speeltuin Stadspark plaatst permanente fietspomp en oplaadpunt

Print
Lier -

Vzw Werkmmaat neemt op vrijdag 19 juli een fietspomp en een oplaadpunt in gebruik in de speeltuin aan de Netelaan in Lier. Wie met de fiets langskomt, krijgt een ijsje.

“Cera cvba organiseerde in mei een oproep om ideeën in te dienen om het fietsen te bevorderen onder de projectnaam 'Go With The Velo'. Werkmmaat stuurde een fietsidee in met de naam 'Wow! Een vaste fietspomp en een oplaadpunt in de speeltuin!' Het initiatief werd uitverkozen als 'Gouden trapper' en won de hoofdprijs: een budget van 1.250 euro”, zegt schepen van Jeugd Rik Verwaest (N-VA).

“Binnen de omheining van de speeltuin plaatste Werkmmaat met dit budget een fietspomp. Deze paal bevat ook een servicepack met reparatiemateriaal voor fietsen. Op deze manier wenst Werkmmaat als uitbater van het Koffiehuisje de ouders en kinderen nog meer te motiveren om met de fiets naar het stadspark te komen.”

De officiële inhuldiging vindt nu vrijdag om 11u plaats. Kinderen die met de fiets komen krijgen een gratis ijsje zolang de voorraad strekt. Medewerkers van Fietspunt Lier zorgen voor kleine fietsherstellingen en Werkmmaat deelt gadgets uit van Go With The Velo.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio