© Shutterstock

Nieuwe populairste jongensnaam, meisjesnaam haalt het al voor zestiende jaar op rij

Uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, blijkt dat in 2018 de naam Emma voor het zestiende jaar op rij de populairste was bij de pasgeboren meisjes. Die lijst wordt bij de jongens voor het eerst aangevoerd door Arthur.

In 2018 werden in België 565 jongens geboren met de naam Arthur. Hoewel die naam al enkele jaren in opmars is, komt die voor het eerst helemaal bovenaan de lijst te staan van de meest populaire voornamen bij de jongetjes. Op plaats twee en drie prijken Noah (553) en Adam (548).

Vorig jaar stond Liam nog op nummer een, maar die tuimelt naar de vijfde plaats. Het minst populair zijn dan weer namen zoals Adriaan, Ignace en Marnix, die elk slechts vijf keer werden gebruikt.

Geen verrassing

Bij de meisjes is de verrassing een stuk minder groot: 608 baby’s kregen de naam Emma. Dat maakt van Emma voor het zestiende jaar op rij de meest populaire meisjesnaam in België.

De top drie wordt vervolledigd door Olivia (554) en Louise (545), net dezelfde volgorde als in 2016 en 2017. Op zoek naar een originele meisjesnaam? Dan komt Tina, Wendy of Annie in beeld, want ook die werden slechts vijf keer gekozen door kersverse ouders.

NIET TE MISSEN