Rihanna wordt beschuldigd van discriminatie

Rihanna is momenteel bezig met een heus beauty- en mode-imperium uit te bouwen, maar haar Fenty Beauty wordt niet door iedereen goed onthaald. Het merk heeft een klacht gekregen omdat het “onvoldoende rekening houdt met slechtziende mensen.”

Uit officiële documenten die showbizzwebsite The Blast in handen kreeg, blijkt dat de slechtziende vrouw Beatriz Gutierrez een klacht ingediend heeft bij de rechtbank van Los Angeles. Daarin klaagt ze het merk van Rihanna aan wegens “opzettelijke discriminatie van slechtziende klanten”.

De vrouw vindt namelijk dat bepaalde stukken tekst op de website van de zangeres en zakenvrouw heel moeilijk leesbaar zijn en heeft naar eigen zeggen “bepaalde software” nodig om de informatie te ontcijferen. Ze vindt het niet kunnen dat Fenty de site niet aanpast aan mensen die slechtziend zijn, ondanks de beschikbare hulpmiddelen om, onder meer, tekst te vergroten.

Gutierrez eist dat Rihanna, die nog niet op de heisa heeft gereageerd, haar website toegankelijk maakt voor iedereen. Dat is in de Verenigde Staten bij wet verplicht. De vrouw wijst trouwens niet alleen Riri met de vinger. Ook andere sites moeten volgens haar beter worden. Het gaat om die van Sephora, Net-a-Porter, Proenza Schouler, Isabel Marant en Alexander Wang.

NIET TE MISSEN