Snelheidsduivel die aan 170 kilometer per uur over E19 raast uiteindelijk aan de kant gezet in Berchem

Foto: BELGA

Snelheidsduivel die aan 170 kilometer per uur over E19 raast uiteindelijk aan de kant gezet in Berchem

Print
Antwerpen / Berchem -

De verkeerspolitie kon gisteren een snelheidsduivel aan de kant zetten na een achtervolging aan hoge snelheid. Op de E19 werd de man voor het eerst opgemerkt, toen hij snelheden haalde tot 170 kilometer per uur. Uiteindelijk werd hij staande gehouden op de Elisabethlaan in Berchem.

Tijdens een actie van de verkeerspolitie dinsdag werd een team in een anoniem voertuig op de E19 ingehaald door een ander voertuig. Dat gebeurde net voorbij Kleine Bareel. “De verkeerspolitie besloot het voertuig discreet te volgen, maar om bij te benen moesten ze versnellen tot 170 kilometer per uur”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Op het viaduct van Merksem, waar een snelheidsbeperking van 100 geldt, vertraagde de bestuurder tot 130 kilometer per uur. En aan de werken in Borgerhout, waar door werkzaamheden een snelheidsbeperking van 70 km/u van kracht is, bleef hij 120 rijden.

“Uiteindelijk nam de bestuurder de afrit Berchem. Op de Elisabethlaan dreef de man de snelheid opnieuw op om dan bruusk te remmen voor een flitspaal. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurder zijn rijbewijs werd voor z’n verkeersonveilig gedrag voor 15 dagen ingetrokken”, vertelt Bruyns verder nog.

Hardleerse bestuurders

Tijdens de actie van de verkeerspolitie liepen nog enkele hardleerse asociale bestuurders tegen de lamp. Zo stelde de politie negen keer vast dat een wagen de aangeduide rijrichting niet respecteerde en begingen acht bestuurders een inbreuk door niet-reglementair voor te sorteren.

Er werden vier processen-verbaal opgesteld tegen wie reed en tegelijk de gsm gebruikte. Een voertuig dat geseind stond wegens misbruik van vertrouwen, werd in beslag genomen. Tot slot werden twee bestuurders geverbaliseerd omdat ze de richtingaanwijzer niet gebruikten.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio