Aangeboden door AVA

© GettyImages

Do it yourself: pimp je schoolspullen

Het nieuwe schooljaar vraagt om heel wat nieuw en cool schoolgerief. Voor ouders zijn de prijs en de kwaliteit belangrijk bij de aankoop. Kinderen kiezen voor mooi en trendy. Het ideale compromis? Kies voor neutrale schoolspullen en laat ze op een originele manier personaliseren.

Pimpen van schoolmateriaal is een echte trend bij tieners. Met stickers, stempels of washi-tape geven jongeren hun schoolspullen een persoonlijke look die volledig in hun leefwereld past. Ze zoeken variatie door de inhoud van hun boekentas zo leuk mogelijk te maken. En dat kunnen we als ouder alleen maar toejuichen. Een eigen touch draagt bij tot de persoonlijke en creatieve ontwikkeling van je kind. AVA heeft alles in huis om creativiteit een extra boost te geven.

Creatief en ondernemendTegen het einde van de zomervakantie gaan kinderen zich vaak vervelen. Als ouder kun je dan alleen maar hopen dat de eerste schooldag er snel is. Of je kunt creatief met je kinderen aan de slag gaan. Sommige kinderen zijn van nature heel creatief, terwijl andere een duwtje in de rug nodig hebben. Laat hen eens out of the box denken en erop los fantaseren. Voor tieners is het een ideale manier om hun zelfexpressie en eigen identiteit te ontwikkelen. Zo leren ze creatief te denken en hun eigen ideeën ook daadwerkelijk uit te voeren.

InspiratieWanneer scholieren vandaag iets willen leren, gaan zij zelf online op zoek naar leuke tips en tricks. Pinterest staat boordevol inspiratie en je vindt ook heel wat leuke DIY-filmpjes op YouTube. Door te knutselen, knippen en plakken maken kinderen van hun schoolspullen iets heel persoonlijk. Van een hippe agenda met een zelfgemaakte bladwijzer tot een blitse pennenzak waarop de naam van jouw kind geschreven staat: school was nog nooit zo leuk dankzij deze unieke en gepersonaliseerde schoolspullen. De klasgenootjes (en zelfs de leraars) zullen zeker onder de indruk zijn.

Een leuk product voor alle creatievelingen is de Posca-stift. Deze verfstiften op basis van water zijn geschikt om te schilderen, kleuren, tekenen, schrijven, decoreren en markeren. Ideaal om een pennenzak of schoolagenda instant op te vrolijken.

Pimp je kaftpapierDe start van het nieuwe schooljaar betekent voor heel wat ouders een paar avonden boeken kaften. AVA biedt een groot assortiment kaftpapier, in allerlei kleuren, met of zonder prints. De vele schoolboeken en -schriften een persoonlijke touch geven? Het kan. AVA stimuleert de creativiteit en inventiviteit van onze scholieren door een ruim assortiment van hobbymateriaal aan te bieden: stempels, stickers, decoratieve tape … Jouw kids vinden er beslist het materiaal en de inspiratie waarnaar ze op zoek zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos. Veel knutselplezier!

Geef je schoollijstje door en AVA shopt alles voor jou.Dit jaar geniet jij volop van de zomer, want AVA shopt voor jou alles bij elkaar voor het nieuwe schooljaar. Geef het schoollijstje van je zoon of dochter door, AVA stelt het winkelmandje samen en jij hoeft alleen te valideren. Zo geniet je nog van de vakantie en zijn jullie met z’n allen meteen klaar voor het nieuwe schooljaar.

Snel en goed voorbereid op het nieuwe schooljaar? Ontdek hier alle must-haves om op 2 september paraat te staan.