Aangeboden door AVA

© GettyImages

Back to school: de onmisbare checklist voor jouw kids

Welke ouder wil er niet in alle rust aan het nieuwe schooljaar beginnen? Om de rush voor het nieuwe schooljaar te vermijden en jouw deadline niet uit te stellen tot het allerlaatste moment, maakt AVA de back-to-schoolperiode gemakkelijk voor jou met een handige checklist. Zo ben jij er zeker van dat alles keurig in de boekentas of rugzak zit.

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook voor de start van een nieuw schooljaar. Een A5-schrift voor Nederlands, een geodriehoek voor wiskunde, speciaal tekenpapier: als ouder moet je heel wat schoolartikelen voorzien. Vaak bepaalt de school of de leerkracht van het specifieke vak wat je allemaal in huis moet halen.

In plaats van meerdere winkels af te lopen tot je alles gevonden hebt, kies je beter voor één winkel zoals AVA waar je meteen je hele lijstje kunt afvinken. Nog gemakkelijker: laat AVA shoppen voor jou. Geef het schoollijstje van je zoon of dochter door, AVA stelt het winkelmandje samen en jij hoeft het alleen nog te valideren.

Van basic schoolmateriaal tot trendy pennenzakken of rugzakken: AVA heeft alles voor een geslaagd schooljaar. Niet alleen voor de eerste schooldag, want schoolmateriaal moet natuurlijk tegen een stootje kunnen en lang meegaan. De volgende items mag je zeker niet vergeten.

Alles perfect geplandGeen nieuw schooljaar zonder nieuwe agenda! Een goede agenda maakt je leven meer georganiseerd en minder stressvol. Bij AVA kies je uit een variatie agenda’s, cursusblokken en schriften in alle formaten. Of wil je graag het overzicht behouden over alle hobby’s van je kids of gezinsactiviteiten? Een familieplanner is de ideale manier om nooit meer een afspraak te vergeten.

Back to basicsComputers en tablets zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. De digitale revolutie is een feit. Maar toch is goed schrijfgerief nog altijd onmisbaar voor elke leerling: old school bics, vulpennen, potloden, fluostiften, correctierollers, … voor beginners of voor gevorderde cursisten. Bij AVA vind je zeker en vast de pen die bij je schrijfstijl past.

Opgeruimd staat netjesEen goede leerling houdt zijn notities piekfijn in orde. Neem het lessenrooster van je kinderen erbij en kies voor elk vak een aparte map. Examens achter de rug? Bewaar de cursus zorgvuldig in een archiefdoos. Vergeet daarom geen ringmappen, klasseermappen en/of kaften aan te schaffen. Ook plastic mapjes zorgen voor een ordelijk geheel.

Boeken kaften (doe je zo)Is de start van het nieuwe schooljaar altijd weer een gevecht met schaar, papier en plakband? Met deze tips word je beslist een pro in het kaften van boeken. Kies een leuke print en maak ze extra stevig met een plasticfolie errond. Kleef er nog een etiket op en klaar! Een leuk alternatief zijn de elastische boekenkaften en handige schriftomslagen. Schoolboeken kaften is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Naar de tekenlesBen jij een creatieve duizendpoot? En zit je dagelijks op Pinterest voor leuke ideeën? Het is heel ontspannend om je creatieve brein te stimuleren, en als ouder wil je niets liever dan dat je zoon of dochter dat ook leert. Tekenen, boetseren, stempelen, schilderen of kleuren … AVA heeft alles in huis om jouw creatief talent (en dat van jouw kinderen) een boost te geven.

RekenwonderOptellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, worteltrekken of procentberekeningen zijn nog nooit zo simpel geweest. Ook voor de lessen wiskunde is het juiste materiaal een must: een rekenmachine, passer, geodriehoek of meetlat. Want meten is weten.

Smakelijk!Een gezond tussendoortje of een lekkere lunchbox samenstellen, is soms een hele uitdaging. Toch is het heel belangrijk dat je kinderen voldoende energie hebben om een hele dag te leren en te spelen. Met een leuke en stevige brooddoos is de verleiding des te groter. Bij AVA vind je brooddozen, drinkflessen en snackdoosjes om al dat lekkers optimaal te bewaren. Zo zijn jouw kinderen helemaal klaar voor een nieuw schooljaar.

Snel en goed voorbereid op het nieuwe schooljaar? Alle must-haves voor het nieuwe schooljaar shop je bij AVA.