Granaat gevonden aan Kasteel Den Brandt, ook opzettelijke brandstichting in restaurant

Het domein van Kasteel Den Brandt aan de Beukenlaan werd woensdagmorgen afgesloten door de politie nadat er een granaat werd gevonden in het restaurant Grand Café. Er was ook een vermoedelijk opzettelijke brandstichting in restaurant Murni, in één van de koetshuizen. De schade bleek mee te vallen, beide restaurants gaan woensdagmiddag open.

anro, jtp

De politie werd rond 04.30 uur naar het kasteeldomein gestuurd omdat er verschillende inbraakalarmen waren afgegaan. “Bij nazicht naar eventuele verdachte omstandigheden hebben onze ploegen gezien dat er rookontwikkeling was in het restaurant (Murni, nvdr.)”, zo legt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie uit.

Granaat gevonden

De brandweer kwam meteen ter plaatse, de schade bleef - gezien de omstandigheden - redelijk beperkt. De politie gaat uit van opzettelijke brandstichting. “Gezien het lopende onderzoek kunnen we geen verdere details geven”, aldus Bruyns.

Ook aan de voorzijde van het gebouw, aan het Grand Café, werden beschadigingen aangebracht. “Dovo werd ter plaatse gestuurd voor het uitsluiten van gevaar na het aantreffen van een mogelijk explosief.” De ontmijningsdienst liet een voorwerp tot ontploffing brengen naast het Grand Café.

Schade valt mee

Er werd een veiligheidszone ingesteld en ook het labo kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Iets na 10 uur werd het domein opnieuw vrijgegeven. De schade in beide restaurants bleek mee te vallen. “Zowel in Grand Café als Murni kunnen klanten woensdagmiddag heerlijk komen eten”, zo laat uitbater Wim Van der Borght weten. Over het incident kan hij weinig kwijt. “In het belang van het onderzoek en op vraag van de politie geef ik geen commentaar.

© Jan Van Der Perre

© anro

© anro

© anro

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio