© jhs

DISCUSSIE. Moeten Antwerpse werklozen een job bij Oosterweel krijgen?

“Het zou een enorme misser zijn als we Oosterweel niet gebruiken om de bijna 11.000 Antwerpenaren die al lang werkloos zijn, aan een goede job te helpen”, zegt Bjorn Cuyt, directeur van VDAB in de provincie Antwerpen. En dan heeft hij het alleen nog maar over de werklozen in de stad Antwerpen.

GVA+ Kijkt bouwheer Lantis te snel naar buitenlandse arbeiders?

STANDPUNT. Honderden jobs voor Oosterweel: eerst zoeken bij eigen werklozen

(Lees verder onder het antwoordformulier)

Moeten Antwerpse werklozen een job bij Oosterweel krijgen? Of is het voorstel van Bjorn Cuyt niet haalbaar volgens jou?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt donderdag in de krant.

De Oosterweelverbinding in Antwerpen, die de Antwerpse Ring rond moet maken om de files te verminderen, brengt op zijn hoogtepunt in 2021 en 2022 zo’n 2.500 jobs met zich mee. De werkzaamheden op Linkeroever zijn al bezig. Eind 2020 gaan ook de eerste werven op de rechteroever open.

Lantis, de bouwheer van Oosterweel, stelde vorig weekend in deze krant dat minstens 1.500 arbeidskrachten uit het buitenland zullen komen, omdat er in België niet genoeg mensen met het juiste profiel te vinden zijn.

“Ik vind het spijtig dat er heel snel naar de piste van buitenlandse arbeidskrachten wordt gekeken. Er zijn in de komende jaren op de werven veel ondersteunende jobs die door Antwerpse laaggeschoolden kunnen worden ingevuld”, zegt Cuyt. “Denk maar aan het schoonmaken en beveiligen van de werven, het vervoeren van bouwvakkers en het serveren van eten en drinken op de werkplaatsen. VDAB staat klaar om die mensen op te leiden.”

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring