© Photo News

Antwerpcoach Laszlo Bölöni: “Had die match tegen Viitorul liever niet gespeeld”

Eindelijk duidelijkheid (zij het nog niet officieel) voor Antwerp en zijn coach Laszlo Bölöni. Pas een dikke week voor hun Europese voorronde tegen het Roemeense Viitorul Constanta weten ze dat ze die matchen effectief moeten spelen.

LEES OOK. Wat Mechelse advocaten opperden, is nu ook gebeurd: UEFA legt de bal in het kamp van het BAS

Te beginnen volgende donderdag op de Heizel, vlak voor de start van de Jupiler Pro League. Uiteraard hadden ze bij de Great Old gehoopt om pas een ronde later te moeten aantreden, in het geval KV Mechelen zijn ticket al was kwijtgeraakt. Maar dat is dus niet het geval.

Bölöni: “Ik heb gehoord dat we dan toch volgende week al in de Europa League aantreden. Dat de beslissing eindelijk genomen is. Ik had die match liever niet gespeeld want aan zo’n toernooi moeten beginnen zonder gerodeerd te zijn, zonder echt getest te zijn geweest, is een nadeel. Wie wél al aan de competitie begonnen is (zoals Viitorul, nvdr.), is in het voordeel. Maar bon, het is nu zo. Dat we naar Roemenië moeten, maakt het trouwens extra moeilijk want ik weet nu al dat ze het daar gaan zien als een wedstrijd tegen mij - één van hen. Ik heb nog altijd een huis in Roemenië en ga er geregeld met vakantie. Ook daarom was ik niet zo blij met deze loting.”

“Of KV Mechelen nu Europa ingaat of niet: heel dit gedoe heeft het Belgisch voetbal gedevalueerd. Het is moeilijk te begrijpen dat zij die onze competitie organiseren en de regels opstellen, dat doen op een manier die niet afgestemd is op de UEFA.”

Meer voetbalnieuws