BOEK. Conn Iggulden - De valk van Sparta

Foto: valk

BOEK. Conn Iggulden - De valk van Sparta

Print
Conn Iggulden staat al jaren garant voor goed geschreven, historich accurate avonturenromans die, vaak in meerdere afleveringen, belangrijke figuren of gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis tot leven brengen. Zo schreef Iggulden al boeken over Julius Caesar en Djenghis Khan, alsook over de Rozenoorlogen, de bloedige strijd om de Britse kroon die George R.R. Martin heel wat inspiratie leverde voor diens Game of Thrones-epos.

 

In De valk van Sparta richt Iggulden zijn aandacht op de Griekse soldaat Xenophon, wiens persoonlijke relaas voor heel wat studenten uit de Grieks-Latijnse verplichte kost waren.

We schrijven 400 voor Christus. De nieuwbakken Perzische koning Artaxerxes regeert over een rijk dat zich uitstrekt van de Egeïsche Zee tot Noord-India. Wanneer zijn jongere broer Cyrus, bevreesd voor zijn leven, zelf aanspraak maakt op de troon, doet hij dat met onder meer een Grieks huurleger aan zijn zijde. Het gaat om Spartanen, zowat de meest geduchte soldaten van het westelijke halfrond. Maar zelfs voor hen wordt het moeilijk, wanneer ze in een vreemd gebied, omringd door vijanden, worden geconfronteerd met onzekerheid, honger en dorst. Het is aan de jonge Xenophon om hen heelhuids uit deze impasse weg te leiden.

Iggulden hervertelt een klassiek verhaal met veel aandacht voor de setting en de achtergronden waartegen de actie zich afspeelt.

Luitingh-Sijthoff, 374p

Nu in het nieuws