© Photo News

Definitief: STVV haalt “beste speler van Aziatische Champions League” naar Stayen

STVV heeft de transfer van Yuma Suzuki afgerond. De 23-jarige Japanse aanvaller komt over van Kashima Antlers, zo maakte de club zaterdag bekend. Tussen beide clubs was er al bijna twee weken een akkoord omtrent de overgang, maar uiteindelijk liet de handtekening van de speler op zich wachten. Suzuki speelde ook al sinds december niet meer wegens een aanslepende hamstringblessure.

Maarten Elst

“Vanaf nu wil ik mijn steentje bijdragen bij STVV door zo veel mogelijk doelpunten te scoren”, zo vertelde Suzuki op 15 juli tegen de clubsite van STVV. De aanvaller scoorde in 151 wedstrijden 45 doelpunten voor Kashima Antlers. Met Suzuki treft STVV een speler die behoorlijk wat wedstrijdritme mist. De aanvaller kampte sinds december 2018 met een hamstringblessure en kwam sindsdien niet meer in actie.

In 2018 won Suzuki met Kashima Antlers de Aziatische Champions League. Hij werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Door de hamstringblessure moest de Japanner het WK voor clubs aan zich voorbij laten gaan. In 2016 kwam de aanvaller wel in actie op het wereldkampioenschap. In drie invalbeurten was hij goed voor een doelpunt en een assist.

STVV begint op 27 juli met een thuismatch tegen Excelsior Moeskroen aan het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League.

Meer voetbalnieuws