© Photo News

DISCUSSIE. Wie speelt dit seizoen in 1A? Wat moet er volgens jou gebeuren?

Wie speelt dit seizoen in 1A? Amper twee weken voor de competitiestart is het antwoord nog steeds onduidelijk. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) besliste vorige week dat het KV Mechelen wordt. Volgens het BAS kan Mechelen reglementair niet degraderen, ook al zou bewezen worden dat de club effectief betrokken was bij een poging tot omkoping.

GVA+ Kaakslag voor Voetbalbond? BAS dreigt zittingen matchfixing te moeten heropenen wegens onvolledig en onjuist dossier

De Pro League liet dan weten dat de kalender snel definitief zou worden, maar Beerschot - dat hoopt de plaats van KV Mechelen in te nemen, trok naar een Brusselse rechtbank met een eenzijdig verzoekschrift om die beslissing ongedaan te maken. Beerschot kreeg vrijdagavond gelijk. Volgens de ondernemingsrechtbank moet het BAS eerst ook een definitieve uitspraak doen over de schuld van KV Mechelen alvorens kan beslist worden over de kalender. Tegen die uitspraak van de Brusselse rechter tekent de Pro League nu beroep aan om de complete impasse te vermijden.

Wat moet er volgens jou gebeuren? Welke clubs moeten er in 1A spelen dit seizoen? KV Mechelen, Beerschot of Lokeren? Moet het een competitie met achttien ploegen worden?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt maandag in de krant.

MEER OVER Operatie Propere Handen

Meer sportnieuws