© Politie Antwerpen

Man toetert er op los omdat politiewagen ‘niet snel genoeg rijdt’

Een bestuurder in Antwerpen vond afgelopen weekend dat het niet snel genoeg ging op de Oudeleeuwenrui. Hij stak zijn voorligger - een duidelijk herkenbare politiewagen - voorbij en toeterde ‘omdat het niet snel genoeg ging’ volgens hem. De man werd aan de kant gezet.

jtp

Tijdens de verkeerscontroles van het afgelopen weekend bekeurde de Antwerpse politie 33 bestuurders voor in totaal een 50 overtredingen. Zo werd aan de Brouwersvliet een wagen in beslag genomen omdat het niet gekeurd en verzekerd was. De bestuurder kon daarnaast ook geen rijbewijs tonen en werd gezocht voor een belangrijk verhoor.

Aan de Oosterweelstraat reed een auto twee keer na elkaar door het rood. De bestuurder had geen rijbewijs op zak, geen keuringsbewijs aan boord en blies ‘P’ bij de ademtest. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingetrokken.

Een leerling-bestuurder werd aan de kant gezet op de Orteliuskaai. Hij mocht ’s nachts niet rijden, reed zonder begeleider of ‘L’ en had twee passagiers mee. De nummerplaat was niet leesbaar omdat de verlichting stuk was.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio