© Politie Antwerpen

Vier bestuurders onder invloed van drugs of alcohol tijdens verkeerscontroles in Antwerpen

De Antwerpse politie hield zondag een controleactie tegen alcohol of drugs in het verkeer. Bij controles aan het Sint-Jansplein en in de Meloenstraat bleken uiteindelijk vier personen onder invloed te rijden. Drie van hen zagen hun rijbewijs ingetrokken worden voor 15 dagen.

jtp

In de twee controleposten samen werden 87 bestuurders en wagens gecontroleerd. Aan het Sint-Jansplein merkte de politie voor middernacht een man op die over het voetpad reed. Hij werd uit het verkeer gehaald, blies positief en moest zijn rijbewijs dus voor 15 dagen inleveren. De technische keuring van de wagen bleek ook verlopen.

Twee andere bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren na een positieve speekseltest. De ene had daarnaast ook zijn rijbewijs niet op zak, de andere bleek niet te beschikken over een geldige keuringsbewijs. Aan het Sint-Jansplein betrapte de politie ook nog een wildplasser, die zich aan een GAS-boete mag verwachten.

Boetes geïnd

Bij de controles aan de Meloenstraat controleerde de politie 62 voertuigen. Een man blies ‘alarm’ (0,78 promille) en moest onmiddellijk 179 euro betalen. Twee chauffeurs van buitenlandse voertuigen hadden nog boetes voor te snel rijden openstaan. De ene moest een bedrag van 108 euro betalen, een andere van 53 euro.

Tot slot reden drie bestuurders rond zonder geldig rijbewijs. Ze hadden wel een buitenlands rijbewijs, maar die bleken niet geldig in België. Een leerling-bestuurder werd betrapt met een passagier in de wagen, wat uiteraard verboden is.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio