Dronken bestuurder rijdt huis binnen

De voormalige winkel is dichtgemaakt met houten panelen. Foto: ram

Dronken bestuurder rijdt huis binnen

Print
Meerhout -

In het centrum van Meerhout gebeurde zondagochtend rond 4.30u een verkeersongeval. Een wagen kwam in de vitrine van een voormalige winkel in Weversberg terecht.

Het voertuig reed hoogstwaarschijnlijk in de richting van het dorpscentrum. Waarom bestuurder M.B. (35) uit Geel van de baan afweek, is niet duidelijk. “Er zijn geen remsporen aangetroffen”, zegt burgemeester Nele Geudens (CD). “De man zou verklaard hebben dat hij in slaap gevallen was. Een ademtest maakte duidelijk dat hij onder invloed was. Er kwam een ziekenwagen ter plaatse, maar de man is niet naar het ziekenhuis gebracht. Het viel dus wel mee met zijn verwondingen.”

Het pand raakte zwaar beschadigd en moest door de brandweer gestut worden. De openingen in de voorgevel zijn dichtgemaakt met houten panelen. “Het gebouw is 170 jaar oud en door de grote schade onbewoonbaar verklaard”, vertelt Nele Geudens. “De 68-jarige bewoonster bleef ongedeerd. Ze heeft geen naaste familie in de buurt wonen. Eventueel zou ze bij een familielid in Brussel terechtkunnen, maar die persoon is ook al op leeftijd. Daarom verbleef de dame zondag in een hotel in Geel. Met het gemeentebestuur gaan we deze week een gepaste oplossing zoeken om haar tijdelijk onderdak te bieden.”

De bewoonster heeft vroeger een buurtwinkel uitgebaat in het beschadigde pand. Na het sluiten van de winkel is ze er blijven wonen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio