© sks

Hattrick De Schryver helpt Westerlo aan vlotte zege tegen FC Eindhoven

Westerlo heeft in zijn vierde oefenmatch vlot de maat genomen van de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. Het werd 5-1, Guillaume De Schryver eiste met een hattrick de hoofdrol op.

Bob Peeters dropte tegen FC Eindhoven elf vertrouwde namen van vorig seizoen tussen de lijnen, toch verliep het samenspel voor de rust vaak te slordig. Achterin kwamen de Kemphanen in het eerst kwart twee keer goed weg. Het had zomaar 0-2 kunnen zijn, maar een goede tussenkomst van Van Langendonck en een misser van Eindhoven-spits Cicilia beslisten er anders over.

Halfweg de eerste helft kwam Westerlo gevleid op voorsprong. Na handspel ging de bal op de stip, Brüls maakte het koelbloedig af: 1-0. Op de tegenaanval kregen de Kemphanen de kans om de score te verdubbelen, maar Petrov speelde het slecht uit.

Kort voor rust kwam de 2-0 er dan toch. De Servische aanvaller behield deze keer wel het overzicht. Via Abrahams belandde het leer bij De Schryver, die het met een mooi overhoeks schot afmaakte.

Na de pauze nam een fysiek sterker Westerlo vlot de maat van de Nederlandse tweedeklasser. De Kemphanen lieten de bal beter rondgaan, De Schryver eiste met een tweede en derde treffer de hoofdrol op. Vorig seizoen kon de West-Vlaming geen enkele keer scoren, deze voorbereiding zit hij al aan vier treffers. De ingevallen Gboho zorgde in de slotfase nog voor een vijfde Kempense treffer.

KVC Westerlo 5-1 FC Eindhoven

Westerlo: Van Langendonck, Dewaele, Biset, Soumah, Van den Bogaert (80’ Janssens), Antunes, Van Enoo, Abrahams (80’ Gül), De Schryver (80’ Keita), Brüls (87’ Buyl), Petrov (80’ Gboho)

Doelpunten: 21’ Brüls (strafschop) 1-0, 42’ De Schryver 2-0, 55’ De Schryver 3-0, 70’ De Schryver 4-1, 90’ Gboho 5-1

Meer voetbalnieuws