© dige

Antwerp blijft op scoreloos gelijkspel steken tegen Valenciennes

Royal Antwerp FC heeft zijn zevende oefenwedstrijd van de voorbereidingscampagne niet kunnen winnen. Aan de voet van het Bosuilstadion gaf rood-wit Valenciennes partij, vorig seizoen dertiende in de Ligue 2.

Diederik Geypen

LEES OOK. Antwerp ­wacht op Borges en Arslanagic, maar goed nieuws voor Bolingi

Bölöni werkt stilaan naar een typeploeg toe waardoor opnieuw enkele vertrouwde namen in de basis kwamen. Bolat, Pius, Juklerod, Hongla, Haroun, Rodrigues, Refaelov en Mbokani verschenen net als afgelopen woensdag tegen Locomotiva Zagreb (2-0) in de basis. Het achttal werd aangevuld met Buta, Seck en Baby. De Laet bleef uit voorzorg aan de kant. De rechtsback heeft wat vocht in de knie, maar kan normaal maandag de trainingen hervatten.

De oefenpartij op het vertrouwde trainingsveld, dat er trouwens haarfijn bijligt, ging aardig op en neer. Achterin bevestigde Pius met verdedigend ijzersterk positiespel. De Nigeriaan liet zich ook in negatieve zin opmerken. Na een potig duel bleef hij eerst kermend van de pijn liggen, om vervolgens ostentatief verhaal te halen bij zijn rechtstreekse tegenstander. Scheidsrechter Dierick had de grootste moeite om het brandje zonder kaarten te blussen.

De Great Old dwong voor rust twee goeie kansen af om de score te openen. Rodrigues trapte in het bos vol Fransen. Haroun mikte zijn schot over de dwarsligger. Antwerp dwong verder nog een resem corners en vrijschoppen af, maar de ingestudeerde tierlantijntjes leverden geen resultaat op. Aan de overkant moest Bolat slechts twee keer tussenkomen.

© dige

Coopman en De Sart krijgen 45 minuten

Halfweg wedstrijd gooide Bölöni nieuwkomers Coopman en De Sart, die zijn debuut vierde, in de strijd. De roodhemden gingen nu beter voetballen, waardoor ook Refaelov meer zijn draai vond. Twee keer dook de Israëliër goed op voor doel, maar besluiten lukte niet. ‘Rafa’ uitte zijn teleurstelling met een Franse vloek.

Valt het op dat de naam van Mbokani tot nu toe enkel bij de opstelling viel? De aanvalsleider kende een snipperdag, tot diep in de tweede helft. Op assist van Hairemans kwam hij met een stevige kopbal dicht bij de 1-0. ‘Geofke Deurne-Noord’ zou ook Juklerod nog perfect bedienen, maar de Noor faalde eveneens. Valenciennes kwam niet tot scoren, mede door een attente Bolat. De brilscore bleef bijgevolg staan. Voor Antwerp is het al het vierde gelijkspel van deze oefencampagne.

Antwerp 0-0 Valenciennes

Antwerp: Bolat – Buta (66’ Quirynen), Seck, Pius, Juklerod – Hongla (66’ Batubinsika), Haroun (78’ Nazaryna) – Rodrigues (46’ Coopman), Refaelov (72’ Hairemans), Baby (46’ De Sart) – Mbokani (78’ Geeraerts)

© dige

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws