© dige

© dige

© dige

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nederlandse promovendus RKC is maat te groot voor KV Mechelen

Op het veld van de Veluwse Boys werkte KV Mechelen vrijdagnamiddag zijn eerste oefenmatch van de zomerstage af. Tegenstander was RKC Waalwijk, nieuwkomer in de Eredivisie.

Diederik Geypen in Garderen

Net als eerder in de voorbereiding stuurde Vrancken een mix van basispionnen en jongeren het veld op. Een van die youngsters kende na 13 minuten een ongelukkig moment. Van Hoorenbeeck kopte het leer ongelukkig voorbij Castro, die geen schijn van kans meer had. RKC domineerde het matchbegin. Pas in minuut 24 staken ook de Kakkers de neus aan het venster. Storm zette een goeie beweging in, maar kon De Camargo niet bereiken. Storm was met zijn traditionele versnellingen veruit de gevaarlijkste man bij Malinwa. Ook Bosiers toonde met enkele goeie stilstaande fases dat hij over een fraaie traptechniek beschikt.

Halverwege de wedstrijd wisselde Vrancken Van Damme voor El Messaoudi. De overige tien namen bleven 90 minuten staan. Vroeg van de tweede helft kwam RKC twee keer dicht bij de 2-0. Castro stond pal, maar moest zich niet veel later toch gewonnen geven op de inzet van Spierings. Op het uur hing ook de 3-0 tegen de touwen. Sow rondde een perfect uitgespeelde aanval af.

De 4-0 werd nog afgekeurd voor buitenspel. Kort voor affluiten milderde Bosiers met een lage schuiver. Eindstand 3-1. Zaterdagavond oefent Mechelen in Friesland tegen Heerenveen.

RKC Waalwijk 3-1 KV Mechelen

Doelpunten: 13’ owngoal 1-0, 55’ Spierings 2-0, 60’ Sow 3-0, 89’ Bosiers

KV Mechelen eerste helft: Castro - Zeroual, De Bie, Vanhoorenbeeck, Corryn - Bossiers, Van Damme, Coveliers, Storm - Van Keilegom, De Camargo

KV Mechelen tweede helft: Castro - Zeroual, De Bie, Vanhoorenbeeck, Corryn - Bossiers, El Messaoudi, Coveliers, Storm - Van Keilegom, De Camargo

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws