Handelsvereniging blijft sceptisch over voorgestelde maatregelen A12 en eist oude verkeerslichtenregeling terug

Foto: Jef Wijckmans

Handelsvereniging blijft sceptisch over voorgestelde maatregelen A12 en eist oude verkeerslichtenregeling terug

Print
Aartselaar -

Handel & Industrie Wilrijk-Aartselaar blijft sceptisch tegenover de voorstellen van het Agentschap Wegen & Verkeer om de fileproblemen op de A12 op te lossen. Ze eisen meteen de vroegere regeling van de verkeerslichten terug.

Via een persbericht laat Handel & Industrie Wilrijk Aartselaar (HIW) weten dat het bij Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) blijkbaar doordringt dat de verkeerssituatie op en aan de A12 rampzalig is. Toch blijft het verbond sceptisch over de aanpassingen die voorgesteld werden.

LEES OOK. (+) Akkoord over A12: extra wegcapaciteit en aangepaste verkeerslichtenregeling

“Fundamentele verbeteringen volgen pas tegen het einde van het jaar en dat zint ons niet”, staat in de mededeling. “Een nieuwe lichtenregeling komt er pas in augustus en blijft wellicht beperkt tot de zone van de werken van Aquafin. Op lange termijn wordt niets concreet toegezegd en de plaatsing van noodbruggen wordt blijkbaar niet onderzocht.”

Voor HIW kunnen ondernemers en omwonenden niet nog eens een half jaar leven met de huidige toestand. Ze eisen dan ook onmiddellijk de vroegere lichtenregeling in te voeren. “Anders blijft de economische schade voor bedrijven oplopen wat kan leiden tot faillissementen, werkloosheid en veel frustratie.”

Ondertussen gaat HIW haar leden wel bevragen of er bereidheid is om de geplande juridische actie al dan niet op te schorten.

www.hiw.be

DE TEST