Tweede portiek aan Scheldebrug wordt dinsdagnacht geplaatst

De bouw van het tweede portiek zal na de spits van dinsdag aanvatten. Foto: Theo Derkinderen

Tweede portiek aan Scheldebrug wordt dinsdagnacht geplaatst

Print
Bornem -

De Vlaamse Waterweg gaat dinsdagavond- en nacht het tweede hoogteportiek aan de Scheldebrug in Bornem installeren. Tijdens de werken zal het verkeer in beide richtingen enkele uren over de andere brug moeten.

Vrijdag schreven we al dat er beslist werd om vlak voor de Scheldebrug een tweede hoogteportaal te installeren. Wanneer een te hoge vrachtwagen het eerste stalen portiek zou aanrijden, dan hoeft de brug geen uren- of dagenlang meer worden afgesloten om een nieuw hoogteportaal te bouwen. Dan is het kwestie van het vernielde portiek weg te halen en de rijbaan opnieuw open te stellen.

Het tweede hoogteportaal staat er dan al als laatste bescherming voor de arbeiders die op de stellingen van de brug aan het werken zijn. Bij een eventuele aanrijding kan het vernielde portiek steeds tijdens de nachtelijke uren worden vervangen, zodat er heel snel opnieuw een tweede staat en blijft de verkeershinder – en economische schade – telkens beperkt.

“Ondertussen zijn de funderingsblokken al geplaatst om het tweede portiek, dat tussen de brug en het eerste portiek zal komen, op te installeren. De aannemer zal het hoogteportiek dinsdagavond en -nacht plaatsen. Daardoor zal het verkeer vanaf dinsdagavond 20u tot woensdagochtend 5u opnieuw over één brug moeten. Maar tegen de ochtendspits zou alles opnieuw normaal moeten verlopen. We voeren die werken bewust ’s avonds en ’s nachts uit, zodat de hinder beperkt blijft”, zegt Carolien Peelaerts van De Vlaamse Waterweg.

De Vlaamse Waterweg laat nog weten dat de renovatiewerken aan de brug, ondanks de incidenten met te hoge vrachtwagens, helemaal op schema zitten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio