Zwemvijver Boekenberg dag lang gesloten na vondst van verdacht product

De zwemvijver van het Boekenbergpark op archiefbeeld. Foto: Joris Herregods

Zwemvijver Boekenberg dag lang gesloten na vondst van verdacht product

Print
Deurne -

De zwemvijver in het Boekenbergpark is donderdag een hele middag gesloten geweest na de vondst van een verdacht goedje. Pas vrijdagmiddag werd het zwembad weer vrijgegeven nadat uit analyse bleek dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid.

“Een redder merkte donderdagmiddag tijdens de controleronde in het water drie zakjes op met daarin een verdachte substantie en verwittigde daarop meteen de politie”, zegt Dirk Delechambre, woordvoerder van de stad Antwerpen. Een twintigtal zwemmers was op dat moment aanwezig en werd uit voorzorg geëvacueerd.

“Aan de aanwezigen werd gevraagd om hun gegevens achter te laten en de hulpdiensten te contacteren indien zij klachten of symptomen van ziekte zouden vertonen, maar dat gebeurde niet”, aldus Willem Migom, van de Antwerpse politie.

De brandweer en milieuinspectie kwamen ook ter plaatse en er werden stalen genomen. “Die stalen werden geanalyseerd in het labo en daaruit bleek dat de aangetroffen stof in die hoeveelheden niet schadelijk is voor de mensen en de kwaliteit van het zwemwater”, zegt de politiewoordvoerder. Het bleek te gaan om een product om algen te bestrijden. Daarop werd beslist om de zwemvijver vrijdagmiddag weer open te stellen voor het publiek.

De politie onderzoekt wie er achter de lozing van het product zit. “We hebben een pv opgemaakt op basis van de camerabeelden. Uit analyse van die beelden hopen we de identiteit van de dader te achterhalen.” De politie hoopt ook te weten te komen of het om sluikstort ging, of er kwaadwillig opzet in het spel was.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio