Vriendin Lies en ouders Dylan Teuns door het dolle heen na ritzege in de Tour: “Ik stond te beven op mijn benen”

Foto: BELGA

Vriendin Lies en ouders Dylan Teuns door het dolle heen na ritzege in de Tour: “Ik stond te beven op mijn benen”

Print

“Het is onbeschrijfelijk”, stond Lies Hoeyberghs, de vriendin van Dylan Teuns, donderdag nog met tranen in de ogen op La Planche des Belles Filles.

LEES OOK. Vriendin van Dylan Teuns kan tranen niet bedwingen na straffe Tourzege op Vlaamse feestdag

“Ik stond met zijn ouders op een kilometer van de top en toen hij voorbijkwam stond zijn gezicht nog strak. Ik geloofde er echt in. Die laatste kilometer was echt heel steil, amai. En het bleef ook maar duren. Ik stond te beven op mijn benen die laatste minuten, maar toen hoorde ik zijn naam door de boxen galmen: springen, juichen, huilen… Je weet niet meer wat je denkt of doet. Na afloop kwam hij rustig naar ons toe gereden, maar ik zag de emotie ook in zijn ogen. Een iconische Touretappe zal voor ­altijd zijn naam dragen”, kan ze het nog altijd niet geloven.

Hoeyberghs volgt De Tour van nabij. “Een fijne ervaring. Vorig jaar volgde ik ook al in de Vuelta, maar het verschil is enorm. De Tour is zoveel groter en hectischer. Die passage in Brussel was ook al magnifiek. Ik probeer elke dag bij Dylan te geraken bij de start en de finish, maar dat is nog niet altijd gelukt. Dat is dan even balen, maar nu is dat allemaal vergeten”, lacht ze.

Papa Mario: “Durfden niet te kijken”

Vader Mario Teuns en moeder Odette volgden de finish gisteren boven op La Planche des Belles Filles. “Op een klein tv’tje, dat eigenlijk voor de pers was bedoeld”, zegt Mario. “Mijn vrouw en Dylans vriendin Lies durfden niet meer te kijken en gingen verderop staan. Die probeerden dan uit mijn gedragingen af te leiden wat er gebeurde. Het was ook zo spannend, die Ciccone bleef maar terugkomen. Ongelofelijk dat hij het heeft gehaald. Het gevoel dat je dan overvalt, is niet te beschrijven.”

“Wij hebben Dylan leren fietsen, hebben hem gevolgd van de aspiranten tot nu. Voor ons was het alleen plezier. We hebben door het wielrennen veel vrienden gemaakt, maar Dylan heeft er verdorie hard voor moeten werken. Hij heeft al veel mooie wedstrijden gewonnen, maar een rit in de Tour de France legt er nog een laag bovenop.”

Meer sportnieuws