DISCUSSIE. Kan Kris Van Dijck nog aanblijven als parlementslid en Dessels burgemeester?

Foto: Joren De Weerdt

DISCUSSIE. Kan Kris Van Dijck nog aanblijven als parlementslid en Dessels burgemeester?

Het moest de bekroning van een carrière in de politiek, maar het werd een nachtmerrie voor Kris Van Dijck (N-VA). Nadat hij eerder was betrapt op dronken rijden, kwam P-Magazine gisteren met nieuwe aantijgingen over een poging om een callgirl sneller aan een uitkering te helpen. De Desselse burgemeester gooide niet veel later al de handdoek in de ring als tijdelijk voorzitter van het Vlaams Parlemen. Hij gaf toe dat hij fouten heeft gemaakt, maar hield vol dat hij “nooit iets gedaan heeft dat tegen de wet ingaat”.

(Lees verder onder het antwoordformulier)

Kan Kris Van Dijck volgens jou nog aanblijven als parlementslid en als burgemeester van Dessel na deze aantijgingen?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt zaterdag in de krant.

Extra zitting

Van Dijck nam dan wel ontslag als voorzitter van het Vlaams Parlement, hij blijft tot nader order parlementslid. Dat zei N-VA-fractieleider Matthias Diependaele. “Kris was een gewaardeerd parlementslid. We geven hem de nodige rust om zich te beraden over het verder opnemen van zijn rol”.

Ondertussen wil de lokale partij D&W een extra zitting van de Desselse gemeenteraad samenroepen na het nieuws over Van Dijck, die burgemeester is in de gemeente. “We willen de burgemeester alle kansen geven om de situatie correct te kaderen.”

LEES OOK

Nu in het nieuws