James Cooke vol blauwe plekken door ‘The Battle’: “De opdrachten zijn heel intens”

Cooke waagt zich voor één van de proeven aan een slipcursus. Foto: Frank Bahnmuller

James Cooke vol blauwe plekken door ‘The Battle’: “De opdrachten zijn heel intens”

Print

Gert Verhulst (51) en James Cooke (34) beginnen binnenkort aan de opnames van het Vier-programma The Battle. In die nieuwe studioshow nemen ze het op tegen twee Nederlandse collega’s in een reeks spectaculaire uitdagingen. Al sinds januari bereiden Verhulst en Cooke zich voor op de proeven die hen op vier vlakken zullen testen: stunt, show, brein en behendigheid.

Eén van de fysieke opdrachten eist alvast z’n tol bij Cooke. Hij traint volop voor enkele acrobatische stunts aan een trapeze. En dat laat zich voelen: door het ritme van drie à vier trainingen per week staan Cookes handen vol bleinen en is zijn lichaam bedekt met blauwe plekken. “De opdrachten van The Battle zijn van een ander kaliber”, aldus Cooke. “Het is veel intenser dan pakweg Dancing with the Stars. Maar ik hou ervan om mezelf te blijven uitdagen.”

Eén van de andere proeven waaraan Cooke zich waagt, is een slipcursus. Met zijn wagen moet hij aan hoge snelheid en op een nat wegdek tussen twee auto’s zien te parkeren. Welke opdrachten Gert Verhulst voor zijn rekening neemt, is nog geheim. En ook de Nederlandse tegenstrevers van het Gert Late Night-duo blijven voorlopig onder de radar. Maar Cooke verzekert dat het bekende koppen zijn. Presentator van dienst wordt Peter Van de Veire (47), die voor een keer de studio’s van de VRT inruilt voor die van Vier.

Nu in het nieuws