© rr

Start op 15 juli met speelfort

Sint-Jansplein verandert komende weken in speelplein

Nu de kermis vertrokken is, wordt alles in gereedheid gebracht om het Sint-Jansplein de hele verdere vakantie om te toveren tot een speelplein. De eerste week vormt een origineel speelfort een heuse blikvanger.

bar

”De voorbije jaren was dat ook al het geval, maar toen werd het centrale deel van het plein afgezet. Nu reserveren we voor het ‘Speeljansplein’ het stuk dat aansluit bij de bibliotheek en De ploeg. De beschilderde betonblokken worden hiervoor anders geplaatst”, vertelt schepen van Jeugd Willem Wevers (N-VA).

“Op 15 juli gaat het Speeljansplein officieel van start. Om dat in de verf te zetten, plaatsen we gedurende een week een speelfort. We zorgen er ook voor dat er altijd enkele reuzenspelen beschikbaar zijn”, legt de schepen uit.

Het gemeentebestuur wilt zo tijdens de zomervakantie extra speelruimte creëren in het dichtbebouwde centrum. “Tijdens de zomermaanden is de parkeerdruk in het centrum veel minder groot, dus dat schept kansen. Intussen werken we verder aan een structurele oplossing voor de parkeerproblematiek. Als we die gerealiseerd hebben, kan onder meer van het Sint-Jansplein een aangename verblijfplaats gemaakt worden, elke dag van het jaar”, verkondigt Wevers.

Ideeën voor het Speeljansplein? jeugd@kontich.be

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio