Beroemde vrienden organiseren eerbetoon aan Karl Lagerfeld

Foto: Photo News

Mode

Beroemde vrienden organiseren eerbetoon aan Karl Lagerfeld

Print

Vijf maanden na zijn dood hebben een aantal van zijn beroemde vrienden een eerbetoon voor Karl Lagerfeld op poten gezet. Zo zullen Cara Delevingne, Kate Moss, Tommy Hilfiger … een interpretatie op het iconische witte hemd van de grootmeester ontwerpen, dat in beperkte oplage te koop zal worden aangeboden. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Met “A Tribute to Karl: The White Shirt Project” willen een aantal beroemde vrienden van Karl Lagerfeld hommage brengen aan hun grote held. Een aantal celebrities zullen een interpretatie op het iconische witte hemd ontwerpen, dat beperkt te koop zal worden aangeboden. De namen die voorlopig bekend zijn gemaakt, zijn Cara Delevingne, Kate Moss, Diane Kruger, Lewis Hamilton, Tommy Hilfiger, Alessandro Michele en Amber Valetta.

“Alle deelnemers zijn personen die Karl kende, waarmee hij zich verbonden voelde, of die hem inspireerden”, vertelt Pier Paolo Righi, CEO van Maison Karl Lagerfeld, hierover. Carine Roitfeld, de voormalige hoofdredacteur van Vogue Paris en goede vriendin van de overleden modeontwerper, zal het project in goede banen leiden en een tentoonstelling organiseren tijdens Paris Fashion Week komende september.

“Als ik aan Karls meest iconische ontwerpen uit zijn volledige carrière denk, kom ik vanzelf bij zijn witte hemden uit”, aldus Carine Roitfeld. Ook Karl Lagerfeld zelf zou volmondig met deze keuze instemmen. Dit zei hij ooit zelf: “Als je me vraagt wat ik het allerliefst zou hebben uitgevonden, zeg ik het witte hemd. Voor mij vormt een wit hemd de basis van alles. De rest volgt wel.”

De geselecteerde zeven ontwerpen zullen 77 keer worden geproduceerd en aan het goede doel verkocht worden voor 777 euro. Het gaat om “Sauver la Vie”, een Franse organisatie die medisch onderzoek uitvoert aan de Paris Descartes University. Ook Karl Lagerfeld ondersteunde dit goede doel al vele jaren. Het cijfer zeven blijkt ook van betekenis. Zo was dit het geluksnummer van de ontwerper.

NIET TE MISSEN