Tot twee jaar cel voor handtasrovers

Foto: Google Street View

Tot twee jaar cel voor handtasrovers

Print
Berchem -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vier jongemannen veroordeeld voor een straatoverval in Berchem. Ze hadden eerder dit jaar een 57-jarige vrouw geslagen en beroofd van haar handtas. Drie beklaagden kregen twee jaar cel (met uitstel) opgelegd, de vierde een werkstraf van 240 uur.

Het slachtoffer werd op 15 maart in de Wapenstilstandlaan in Berchem langs achter vastgegrepen. Ze kreeg een slag in het gezicht en viel op de grond. De overvaller rukte haar handtas af en vluchtte naar een klaarstaande Volvo, die meteen wegreed. Getuigen noteerden de nummerplaat en verwittigden de politie.

De auto werd even later gevonden in de Lange Leemstraat in Antwerpen met Joannes R. (19) achter het stuur. De politie vond in de wagen 65 euro, het exacte bedrag dat in de portemonnee van het slachtoffer zat. De handtas zelf was weggegooid.

De overvaller werd geïdentificeerd als Gianni D. Uit het onderzoek bleek dat ook Rayaan R. (18) en Nando D.C. mee in de auto zaten. De rechtbank vond hun schuld bewezen. Joannes R. kreeg een werkstraf, Gianni D. en Rayaan R. elk twee jaar cel met uitstel gekoppeld aan voorwaarden. Nando D.C., die verstek liet gaan, kreeg twee jaar effectief. De beklaagden moeten het slachtoffer 1.500 euro schadevergoeding betalen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio