OEFENWEDSTRIJDEN. Zeges voor Antwerp en Waasland-Beveren, STVV verliest van Guillaume Gillet

Balongo opende de score en droeg zijn doelpunt op aan de pas verongelukte jeugdspeler Mo Nitcheu Foto: JEFFREY GAENS

OEFENWEDSTRIJDEN. Zeges voor Antwerp en Waasland-Beveren, STVV verliest van Guillaume Gillet

Print

In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen hebben woensdagavond opnieuw enkele Belgische clubs oefenwedstrijden afgewerkt. Antwerp won op de Bosuil haar zesde oefenduel van het Kroatische Lokomotiva Zagreb. Sint-Truiden verloor in de vooravond met 2-1 van de Franse tweedeklasser Lens. Waasland-Beveren (tegen 1B-club Lommel) en Roeselare (tegen derde amateurdivisionist Wingene) boekten overwinningen. OH Leuven en Eupen speelden 2-2 gelijk.

In het Mijnstadion in Beringen ontving STVV het Racing Lens van Guillaume Gillet. De voormalig Rode Duivel prikte tien minuten voor rust de gelijkmaker tegen de touwen na de openingstreffer van Balongo (10.). Na rust bezorgde Madri de Fransen de zege.

OEFENWEDSTRIJDEN. Zeges voor Antwerp en Waasland-Beveren, STVV verliest van Guillaume Gillet
Foto: JEFFREY GAENS

Antwerp heeft op de Bosuil haar zesde oefenduel van het seizoen winnend afgesloten. De Great Old won dankzij treffers van Refaelov (4.) en Baby (69.) met 2-0 van het Kroatische Lokomotiva Zagreb.

Na twee makkelijke winsten tegen Brasschaat en Heist, en drie draws op stage in Duitsland kreeg Antwerp met nummer zes van vorig seizoen in Kroatië een sterke tegenstander voorgeschoven. De Kroaten domineerden lange tijd in Deurne, maar Antwerp was efficiënter voor doel. Voor het stamnummer één maakte Sander Coopman zijn debuut.

OH Leuven kwam op het veld van VK Linden voor rust op een dubbele voorsprong tegen Eupen, via Hubert (8.) en Mbombo (13.). Na de pauze stelden de Panda’s dankzij treffers van Toyokawa (74.) en Gnaka (83.) nog orde op zaken.

Waasland-Beveren boekte op de dag dat het door het Belgisch Arbitragehof (BAS) werd vrijgesproken ook sportief succes. In Melsele versloegen de manschappen van coach Adnan Custovic SK Lommel met 3-1. Roeselare won op bezoek bij de buren uit Wingene met 2-4. Godwin Saviour was bij de bezoekers twee maal trefzeker.

Meer voetbalnieuws