© RR

Nieuw fietspad op Autolei klaar tegen begin van het schooljaar

Vanaf 1 augustus zal er een maand lang gewerkt worden aan het fietspad op de Autolei tussen de August van de Wielelei (N12) en de rotonde in Wommelgem. Het gaat om de aanleg van een nieuw en breder fietspad langs de westzijde, de kant van warenhuisketen Makro.

Marc De Swert

Om het fietsen langs de R11 veiliger te maken, wordt in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer een nieuw fietspad van twee meter breed aangelegd, gescheiden van de rijweg.

Om de werken te kunnen uitvoeren, zullen de rechterrijstrook, de parkeerstrook en het fietspad in beslag genomen worden. Het verkeer richting Wommelgem zal over één rijstrook moeten, richting Wijnegem zal er geen extra hinder zijn. De afslagstrook naar Makro vanuit Wijnegem zal afgesloten zijn. Verkeer uit die richting kan best doorrijden tot aan de rotonde en terugkeren richting Wijnegem. Fietsers komende van de Houtlaan en August van de Wielelei steken aan het kruispunt met de N12 over naar de overzijde van de R11 en volgen het fietspad tot aan de Ternesselei. Daar steken ze de rijweg over en volgen daarop een korte omleiding tot aan het bestaande fietspad.

Tijdens de werkuren zijn de inritten en garages aan de westkant van de Krijgsbaan/Autolei niet toegankelijk. Omwonenden kunnen hun auto parkeren in de achterliggende straten of op de parkings van Makro of Wijnegem Shopping Center. Na de werkuren is het wel mogelijk om tot voor de woning te rijden.

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen