PVDA organiseert rouwplechtigheid voor sluiting postkantoor

Het postkantoor aan het station van Mechelen moet plaats ruimen voor het nieuwe stationsgebouw. Foto: Ward Bosmans

PVDA organiseert rouwplechtigheid voor sluiting postkantoor

Print
Mechelen -

Nu vrijdag sluit het postkantoor aan het station van Mechelen de deuren. Het kantoor moet plaats ruimen voor het nieuwe stationsgebouw. De Mechelse afdeling van PVDA zal om 11u een ludieke rouwplechtigheid houden aan het kantoor.

Met deze actie wil de PVDA aanklagen dat bpost volgens hen geen plannen heeft om na de werken op dezelfde plaats een nieuw postkantoor te vestigen. “De PVDA pleit voor integrale wijken”, zegt gemeenteraadslid Dirk Tuypens (PVDA). “Dat zijn wijken waar alle voorzieningen aanwezig en makkelijk bereikbaar zijn, zodat niemand daar lange afstanden voor moet afleggen. Een postkantoor hoort daar zeker bij.”

“Met de komst van een gloednieuwe wijk achter het station, waar zesduizend mensen zullen wonen, is dat nodig”, meent het gemeenteraadslid. “Het kan toch niet de bedoeling zijn dat iedereen naar het kantoor op de Grote Markt moet, het enige postkantoor dat overblijft in Mechelen. De post is een essentiële dienstverlening en het zou dan ook geen overbodige luxe zijn om een voorziening te hebben op die plaats. Zeker met de nieuwe woonwijk en het stijgend aantal reizigers. Er zijn nu al dagelijks 19.000 mensen die in Mechelen de trein nemen.”

Uitbreiding kantoor Grote Markt

Barbara Van Speybroeck, woordvoerder van bpost, bevestigt de sluiting van het kantoor aan het station. “Het kantoor moet inderdaad verplicht sluiten omwille van de geplande vernieuwing van het station van Mechelen. Daarom zullen we het postkantoor aan de Grote Markt uitbreiden en vernieuwen. Zo komt er onder meer een bijkomend ‘drop locket’ voor pakjes, een extra lange laat-avondopening tot 20u op donderdag en ook op zaterdag blijven we open tot 13u.”

Ook voor de twee personeelsleden die nu in het kantoor aan het station werken werd een oplossing gevonden. Zij gaan aan de slag in het vernieuwde kantoor aan de Grote Markt. Of er in de toekomst een dienstverlening komt van bpost voor de nieuwe woonwijk is nog niet duidelijk. “We onderzoeken of er eventueel nog vraag is voor een extra postpunt of een Kariboo-punt in de buurt van het station”, geeft Van Speybroeck nog mee.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio