Tom Van Hyfte verlaat Beerschot na twee jaar voor OH Leuven

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Tom Van Hyfte verlaat Beerschot na twee jaar voor OH Leuven

Print

OH Leuven heeft zich voor komend seizoen versterkt met middenvelder Tom Van Hyfte. De 33-jarige Gentenaar komt transfervrij over van reeksgenoot Beerschot en ondertekende op Den Dreef een overeenkomst voor één seizoen.

Van Hyfte was de voorbije twee jaar een sleutelspeler bij Beerschot en speelde er tachtig officiële duels, waarin hij tien keer scoorde. In zijn laatste seizoen droeg hij ook de kapiteinsband, maar toch werd zijn aflopende contract niet verlengd.

Van Hyfte en Beerschot plaatsten zich in beide seizoenen voor de promotiefinale in 1B, maar verloren telkens, eerst van Cercle Brugge en afgelopen seizoen van KV Mechelen.

Voordien was Van Hyfte actief bij VW Hamme (2005-2009) en in Nederland bij achtereenvolgens MVV Maastricht (2009-2014) en Roda JC (2014-2017).

OH Leuven-coach Vincent Euvrard was opgetogen met de komst van de ervaren middenvelder. “Ik ben zeer blij met de komst van Tom. Zijn profiel geeft ons meer mogelijkheden op het middenveld en hij weet wat het is om te strijden voor promotie in 1B. Hij heeft twee keer op rij de finale gespeeld en wil net als wij ontzettend graag de poort richting 1A openbreken.”

Meer voetbalnieuws