Dylan Groenewegen leidt Nederlandse EK-selectie in Alkmaar

Koos Moerenhout, bondscoach van Nederland, kiest voor Dylan Groenewegen als kopman. Foto: BELGA

Dylan Groenewegen leidt Nederlandse EK-selectie in Alkmaar

Print

Sprinter Dylan Groenewegen start als Nederlandse kopman in de wegwedstrijd voor profs bij de Europese kampioenschappen wielrennen in Alkmaar. Bondscoach Koos Moerenhout heeft in zijn selectie van acht, die woensdag is bekendgemaakt, verder onder meer een plaats ingeruimd voor Niki Terpstra, Dylan van Baarle en Mike Teunissen, ritwinnaar en geletruidrager in de Tour.

“Met deze evenwichtige en sterke selectie mogen we met zelfvertrouwen aan de start komen. Voor de wegrit zal Dylan Groenewegen het speerpunt zijn”, zegt Moerenhout op de website van de Nederlandse wielerbond KNWU.

Tom Leezer, Ramon Sinkeldam, Sebastian Langeveld en Elmar Reinders zijn de andere renners die geselecteerd zijn door Moerenhout. Jos van Emden zal uitkomen in de individuele tijdrit, een tweede renner voor dat onderdeel wordt nog aangewezen.

Bij de vrouwen koos bondscoach Loes Gunnewijk voor Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Amy Pieters, Marianne Vos, Demi Vollering, Lorena Wiebes en Kirsten Wild. Brand en Van Dijk staan ook aan de start in de individuele tijdrit. Het EK is van 7 tot en met 11 augustus in het Nederlandse Alkmaar.

Meer sportnieuws