© KVC Westerlo

Westerlo sluit stage af met nieuwe overwinning

Westerlo heeft in Turkije ook zijn derde oefenwedstrijd met winst afgesloten. Christian Brüls en Kurt Abrahams zorgden voor een 2-0-zege tegen de Turkse tweedeklasser Boluspor.

De oefenpot tussen Westerlo en Boluspor was er eentje met een speciaal randje voor eigenaar Oktay Ercan. De Turkse zakenman zit immers ook in het bestuur van de Turkse tweedeklasser, waar hij momenteel vice-voorzitter is.

Bob Peeters bracht voor het eerst nieuwkomer Souleymane Kone aan de aftrap. Na een uur kregen ook Kader Keita en Recep Gül hun eerste speelminuten. Net voorbij het halfuur bracht Brüls de Kemphanen op voorsprong met een vrije trap, net na de pauze verdubbelde Abrahams de score. Invallers Petrov en Gül waren nog dicht bij een derde treffer, maar tot twee keer toe stond de paal in de weg.

Daartegenover kon Boluspor slechts één goede kans neerzetten, maar Van Langendonck zorgde er met een knappe reflex voor dat Westerlo voor de derde keer op rij de netten schoon kon houden.

Zo sluit Westerlo de Turkse stage af met een nieuwe overwinning. Woensdag keren Bob Peters en co terug naar België. Donderdag krijgen de spelers vrij.

Westerlo: Van Langendonck, Dewaele (60’ Van Genechten), Biset (60’ Soumah), Kone (60’ Corstjens), Janssens (60’ Van Den Bogaert), Antunes (60’ Keita), De Schryver (60’ Ofori), Van Eenoo (60’ Buyl), Abrahams (60’ Mols), Brüls (60’ Gül), Gboho (45’ Petrov).

Meer voetbalnieuws