© AWV

Liersebaan: opnieuw verkeer in beide richtingen over de brug

Goed nieuws voor het verkeer dat door Massenhoven moet rijden: vanaf vandaag, woensdag, kan er opnieuw in beide richtingen over de brug worden gereden.

kma

De voorbije weken vernieuwde het Agentschap Wegen en Verkeer de brugvoegen op de brug over de E313. Ook de nieuwe rijstroken van de Liersebaan richting Lier werden aangelegd. Door deze werken gold er sinds eind mei eenrichtingsverkeer op de Liersebaan richting Lier. Het verkeer naar Zandhoven moest een omleiding volgen via Viersel langs de Herentalsebaan-Hofstraat-Vierselbaan. Dat zorgde soms voor files, zeker zoals maandag toen de E313 in Ranst versperd was door een dodelijk ongeval.

Gisteren werden de signalisatie en verkeerslichtenregeling aangepast, zodat het gemotoriseerd verkeer vanaf vandaag weer in beide richtingen over de Liersebaan kan rijden. Fietsers blijven nog tot het einde van het project de omleiding via de brug van Viersel volgen.

Van 13 juli tot en met 5 augustus is het bouwverlof en wordt er niet gewerkt. Begin augustus gaat de heraanleg verder op de Liersebaan tussen de brug over de E313 en het Albertkanaal, waar de aannemer het tweede deel van de fietstunnel onder de Liersebaan bouwt en de rijstroken richting Lier vernieuwt.

Vorige maand maakten het Agentschap Wegen en Verkeer en de Vlaamse Waterweg al bekend dat de bouw van de nieuwe, hogere brug over het Albertkanaal vertraging oploopt. Dat komt door problemen bij de staalbouwer in Spanje. Wellicht in het najaar zal aannemer Besix zijn werkzaamheden voor het verhogen van de brug opnieuw aanvatten.

© AWVMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio