Politie neemt 14 dure patserbakken in beslag bij louche verhuurbedrijf

Bij een autoverhuurbedrijf aan de Autolei in Wommelgem zijn dinsdag veertien patserbakken in beslag genomen. De eigenaar van het bedrijf, dat zich specialiseert in peperdure luxewagens, werd onlangs nog veroordeeld voor gesjoemel. De inbeslagname zou kaderen in een nieuw witwasonderzoek.

De eigenaar van BR Cars, Brahim B. alias Tik Tik Boem (33), werd eind juni nog veroordeeld tot een jaar cel met uitstel omdat hij had gesjoemeld met de verhuur van zijn patserbakken. Hij huurde ze zelf in Duitsland en hield een deel van zijn inkomsten uit de boekhouding.

Luxewagens van Mercedes, BMW, Bentley en zelfs Rolls Royce zijn erg populair bij jongeren, vaak uit het drugsmilieu. Ze huren die auto’s vaak voor een weekend om ermee door de stad te paraderen of om naar trouwpartijen te gaan. De borg van 20.000 euro wordt cash betaald.

Het KALI-team, speciaal opgericht om de uitwassen van de drugsmaffia te onderzoeken, viel dinsdagvoormiddag opnieuw binnen bij BR Cars. Zeven takelwagens namen in totaal 14 luxewagens mee, waaronder Volkswagens, Mercedessen AMG en BMW’s. De inbeslagname zou kaderen in een nieuw onderzoek naar witwaspraktijken.

© BFM

© BFM

© BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio